ÜRÜNLERİMİZ
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

AR-GE

07-07-2023 14:46
AR-GE

ARGE

Dünya genelinde bazı üniversiteler ve araştırma merkezlerinin çeşitli yağlar üzerine yaptığı, tek tek ve dağınık çalışmalar mevcuttu, ancak kendi yağlarıyla bilimsel çalışma yapan bir firma veya kuruluş bulunmamaktaydı. Art de Huile markasını ilk kurduğum zaman araştırmacı kimliğim sayesinde, tıbbi aromaterapi alanını konumlandırmak üzere öncelikle kullandığımız yağların terapötik özelliklerini bilimsel olarak kanıtlamaya odaklandım.

Bu alanda kendi yağlarımızla formül oluşturmadan önce onların terpötik olduğunu bilimsel yayınlarla kanıtlayan ilk ve tek firma olduk.

Bu araştırmalarımızı yürütebilmek adına çeşitli projeler sunduk ve bu projeler sonucunda Sağlık Bilimleri Üniversitesi İstanbul Teknoparkı'nda bir aromaterapi laboratuvarı kurma fırsatı elde ettik. Burada dünyanın ilk Aromaterapi-Ar-ge -Mikrobiyoloji Laboratuvarı ve Sağlık Bakanlığı onaylı GMP üretim tesisini kurduk.

Bilimsel çalışmalarımızda özellikle tedaviye destek olduğunu söylediğimiz yağların bakteri, virüs ve mantarlara dolayısıyla hastalıklara karşı destekleyici etkilerini araştırdık. Özellikle uçucu yağlarımızın virüsler ve bakteriler üzerinde antiviral, antibakteriyel, antifungal, antiseptik özelliklerini inceledik. Ayrıca bazı yağlarda prebiyotik özellik gösteren seyreltme dozlarını tespit ettik. Daha sonra bu yağların içilebilir özelliklerini araştırdık ve içilebilir olanları, özafagus hücrelerinde sitotoksisitesinş sitotoksisite çalıştıktan sonra sertifikalandırarak ve ruhsatlandırarak diğerlerinden ayırdık. Ayrıca tespit ettiğimiz koruyucu yağları oral olarak ve çevremize sprey şeklinde sıkarak kullanabilmek için bakterilere karşı spreyleme ve doğrudan damlatma çalışmaları yaptık. Spreylendiğinde ne kadar koruduğunu gözlemleyerek doğru dozajları belirledik.

Amacımız, kadim bilgilerde yıllardır aktarılan bilgileri bilimsel verilerle destekleyerek araştırmaktı. Örneğin lavanta yağının baş ağrısına iyi geldiği geleneksel olarak bilinir ama biz lavantanın hangi türü olduğu, hangi aktif bileşeninin etkili olduğu ve hangi mekanizma ile biyokimyasal etkinlik gösterdiğini detayları ile ortaya koymayı hedefledik. Bilimsel olarak kanıtlanmadığı ve araştırılmadığı sürece bitkilerle tedavi yanıltıcı olabilir çünkü kadim öğretilerle bize gelen bilgileri doğuran doğa bugün çok değişti.

Biz de kadim bilgiyi bilimsel doğru verilerle destekleyerek sizlere sunmak üzere bu yola çıktık. Bu ürünlerin bizi ne kadar koruyabileceğini ve bedenimizi ne kadar iyileştirebileceğini gözlemledik.

Atatürk’ün “Bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi tercih ediniz“ sözünü içselleştiren “Aromaterapi, sadece masaj ve kozmetik değildir, bilimdir” diyebilen ilk ve tek marka olmaktan gurur duyuyoruz.

Saygılarımla

Hülya Kayhan

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.